Alege limba romana english

Dezbatere — „Educație… cu aplauze!” 
Cu: Lorena Diaconescu și Carmen Palcu
Duminică, 02/02, ora 11:30, Sala Mică

Construiește, modelează, inspiră și provoacă. Teatrul pentru copii face subiectul unei noi întâlniri speciale, pregătite de Teatrul Ion Creangă la începutul lunii februarie, în cadrul celei de-a VI-a ediții a evenimentului TIC PITIC – Zilele Small size.

Intitulată „Educație... cu aplauze!”, întâlnirea își propune să le ofere părinților un cadru relaxat de discuție și dezbatere asupra beneficiilor pe care arta și teatrul, în special, le aduc în formarea psiho-emoțională și comportamentală a copilului. Alături de moderatoarele Lorena Diaconescu – psiholog psihoterapeut, și Carmen Palcu – actriță și regizoare cu experiență în sfera artelor spectacolului pentru copii, părinții vor beneficia de o imagine de ansamblu asupra rolului formativ al teatrului în dezvoltarea celor mici, latura teoretică fiind dublată de o doză consistentă de exemple, modele și recomandări. Și bineînțeles de răspunsuri, în timp ce punem împreună în discuție rolul teatrului ca instrument de dezvoltare personală, metodă de educație alternativă și mecanism de prevenție pentru autismul virtual.

---------------------------------------------------------------

Lorena Diaconescu este psiholog psihoterapeut, cu o vastă experiență în proiecte educaționale, culturale și sociale. Licențiată în Psihologie la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București, absolventă a unei serii de cursuri de formare în terapii scurte și psihoterapie strategică, Lorena este Președintele Asociației pentru Educație și Sănătate MENS SANA și o prezență constantă în emisiuni de specialitate pe diferite posturi de televiziune și radio.

Absolventă a Facultății de Arte – Secția Actorie din cadrul Universității Hyperion, Carmen Palcu colaborează cu Teatrul Ion Creangă de peste douăzeci de ani. În stagiunea actuală poate fi urmărită în spectacolele „De-a Micul Prinț” după Antoine de Saint-Exupéry și „Vrăjitorul din Oz”, după L.Frank Baum. Totodată, Carmen semnează alături de Voicu Hetel regia spectacolului „Pernuța somnoroasă”, producție dedicată copiilor cu vârsta sub 3 ani.

Participarea la dezbatere este gratuită, în baza înscrierii prealabile.

RSVP: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro / 0743 367 108

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga