Alege limba romana english

Hainele cele noi ale împăratului

Recomandat: Performances for Early Years

Acest spectacol se joacă la

Teatrul Ion Creangă, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

 BILETE 

Scenariul

Radu Crăciun, după Hans Christian Andersen

Regia

Ioana Petre

Scenografia

Andrei Răduț

Muzica

Radu Mihalache

Mișcarea scenică

Claudian Șiman

Distribuția

Împăratul: Vlad Lință
A-bun / Coco: Carmen Palcu
A-ham: Tudor Morar

RECOMANDAREA DE VÂRSTĂ

3 – 6 ani

DURATA

45 minute

Data premierei

21 august 2021


Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat are tot timpul nevoie de aplauze și complimente. Lui nu-i pasă de regat; toată ziua visează țesături fine și broderii de calitate, de fiecare dată unele mai noi și mai grozave. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză.

Sub direcția de scenă a Ioanei Petre și cu un scenariu împrospătat de Radu Crăciun, care presară rime și cântece pline de umor în povestea lui Hans Christian Andersen, spectacolul livrează o întreagă paletă de dungi, buline și nuanțe fine. Și un final neașteptat, pe care copiii și părinții vor trebui să îl descurce, pentru a salva Împărăția.

„Ne-am obișnuit într-atât cu ‹‹goliciunea›› așa-zișilor împărați cărora le cedăm responsabilitatea de a ne conduce, încât am ajuns sa îi tolerăm astfel. Compensăm căutând, la rândul nostru, imaginea unei perfecțiuni iluzorii menită să ascundă lipsurile noastre. Spectacolul propune ca Împăratul să fie confruntat și pune la dispoziția copiilor un final deschis, aceștia putând decide astfel soarta acestuia.” (Ioana Petre)

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga