Alege limba romana english

Twelfth Night

Recomandat: Peste 6 ani

Acest spectacol se joacă la

----------

După

William Shakespeare

Versiunea scenică şi regia

Peter Kerek

Scenografia

Maria Miu

Asistent scenografie

Diana Sav

Sound Design

Aurelian Stoleriu

Ilustraţii

Mircea Pop

Distribuţia

Olivia: Ani Crețu  / Alina Berzunțeanu 

Viola: Liliana Donici

Malvolio: Cristian Crețu

Orsino: Dan Clucinschi

Sir Toby: Mihai Verbițchi

Sir Andrew: Alexandru Gheorghiu

Maria: Ilinca Atanasiu

Sebastian: Adela Bengescu 

Bufonul: Alexandrina Halic

Recomandarea de vârstă

peste 6 ani

Durata

60 mniute

Data premierei

4 octombrie 2016


Dinapoi înainte, de la stânga în jos, pe față și pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele în sus, nu trebuie să stai frumos. De mai bine de 500 de ani oamenii le citesc și le pun în scenă pentru că, în orice poziție ai sta, poți să descoperi altceva.

În această dimensiune – a unui altceva și altfel jucăuș – se înscrie și spectacolul propus de Teatrul Ion Creangă, care ne provoacă, mici și mari deopotrivă, să explorăm opera shakespeariană prin joc. Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? „A 12-a noapte aduce pe scenă farse și deghizări, cu bufoni, calambururi și confuzii, personajele renunțând, rând pe rând, la costumul de peste costum, și încetând să se mai prefacă.

Regizat de Peter Kerek, spectacolul-joc include în țesătura sa de reguli povestea unei deveniri, vorbindu-ne, și totuși glumind, despre lucruri serioase. Despre felul în care învățăm să ne acceptăm și să ne iubim, acceptându-i și iubindu-i pe cei din jurul nostru. Despre felul în care începem să ne descoperim pe noi înșine atunci când suntem foarte tineri. O abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulți îi va educa despre avantajele de a da în mintea copiilor.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga