Alege limba romana english
2003

Regizorul Cornel Todea realizează o nouă premieră cu spectacolul "Pinocchio", în scenografia lui Viaceslav Vutcariov, cu o trupă nouă, în care se mai regăsesc doar puţini dintre interpreţii spectacolelor anterioare, cu acelaşi titlu. În rolul Pinocchio, se impune o tînără actriţă, Ani Creţu. În toamna aceluiaşi an, spectacolul primeşte Premiul Naţional pentru Spectacolul de Teatru pentru Copii, acordat de Ministerul Culturii.

2004

Spectacolul "De-aş fi Scufiţa Roşie", de Ioan Gârmacea, regia Sorana Coroamă Stanca, scenografia Anca Pâslaru, primeşte Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru copii, acordat de juriul Festivalului de Teatru, ediţia a XIX- a , Piatra Neamţ.

Teatrul devine membru al EPICENTRE, o reţea profilată pentru promovarea teatrelor profesioniste şi artiştii profesionişti din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, cu sediul la Zagreb.

2005

"Harap Alb" , revine pe scena Teatrului Ion Creangă, un spectacol care, dincolo de semnificaţia sa culturală şi artistică, reprezintă şi un omagiu adus celor care, în urmă cu 40 de ani, deschizători de drumuri, dădeau viaţă personajelor şi întîmplărilor din basmul omonim al lui Ion Creangă, patronul "celui mai mare teatru din Piaţa Amzei nr. 13", a cărui istorie scrisă, consemnată în documente, începea la 4 mai 1965. Regia, Cornel Todea, scenografia, Viaceslav Vutcariov, muzica, Nicu Alifantis, mişcare scenică şi lupte, Bogdan Uritescu. În rolurile principale, Lucian Ifrim, Cristian Creţu, Vera Linguraru, Anca Zamfirescu, Mihai Verbiţchi, Cristian Irimia, Ionuţ Antonie, Daniel Tudorică.

La Gala UNITER, Teatrul Ion Creangă primeşte "Premiul Special pentru Teatrul de Copii".

10-16 octombrie PRIMA EDIŢIE a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000. 000 de poveşti; spectacolul " Harap Alb " în regia lui Cornel Todea primeşte Premiul pentru cea mai bună creaţie in teatrul pentru copii

2006

15 martie - turneu în Cipru,la sala Auditorium a Teatrului PA.SY.D.Y. din Nicosia, Cipru, s-a jucat spectacolul Theatre sans animaux de Jean Michel Ribes, în regia lui Cornel Todea, în cadrul Sãptãmânii Francofoniei, organizatã de Centrul Cultural Francez din aceastã tarã. O nouã reprezentatie a acestei productii a avut loc pe 19 martie, la Teatrul Rialto din localitatea Limassol. 

Theatre sans animaux a fost prezentat in luna martie, pe scena Teatrului Ion Creangã, în cadrul Sãptãmânii Francofoniei-Festivalul Coup de theatre, eveniment organizat de Institutul Francez din Bucuresti şi Ambasada Franţei.

19-26 mai, participare la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii din Italia, MONDOINSCENA, cu spectacolul Farsa jupanului Pathelin, în regia lui Cornel Todea. În cadrul aceste manifestări itinerante, au fost susţinute reprezentaţii în orasele Muro Lucano, Potenza, Montescaglioso, Latronico, Lauria, din provincia Basilicata. Spectacolul, jucat in limba italiana, s-a bucurat de un mare succes de public şi de atenţia presei, care i-a dedicat cronici elogioase. 

7-14 octombrie a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1000, 1.000.000 de poveşti" ; spectacolul "De-aş fi Scufiţa Roşie", de Ion Gârmacea, regia Sorana Coroamă Stanca, primeşte Premiul pentru cel mai bun spectacol.

2007

Premiera spectacolului "Călătorie spre Soare-Apune", dramatizare de Radu Băieşu, după romanul scriitorului chinez U Ceng-En, regia Radu Băieşu, scenografia Anca Pâslaru.
Din distribuţie: Cristian Irimia, Bogdan Uritescu, Ionuţ Antonie, Mihai Verbiţchi, Mirela Busuioc, şa.

În luna mai spectacolul "Farsa Jupânului Pathelin" a fost reprezentat în limba germană în cadrul evenimentului "Sampling Bucharest- Zilele Bucureştiului la Viena".

6-13 octombrie a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1000, 1.000.000 de poveşti"; spectacolul "Tigrişorul căruia îi plăceau clătitele", regia Cornelius Păvăloi, scenografia Anca Pâslaru, primeşte Premiul pentru decor şi costume.

2008

Premiera spectacolului "Suntem patru, facem teatru" de Erhard Schmied (în româneşte de Victor Scoradeţ), regia Theo Herghelegiu, scenografia Dan Titza.
Premiera spectacolului "Sămânţa vrăjită", scenariul Mihai Manolescu, după o idee de Maria Manolescu, regia Mihai Manolescu, scenografia Anca Pâslaru.

Pinocchio de 100 de ori! 
Dumincă, 23 martie, a avut loc reprezentaţia cu numărul 100 a spectacolului "Pinocchio".

În perioada 27-29 mai Teatrul Ion Creangă a participat la manifestarea Zilele Teatrului pentru Copii de la Cluj Napoca, organizată de Catedra UNESCO "Teatrul şi Cultura Civilizaţiilor, a Institutului Internaţional de Teatru şi Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca cu spectacolele: "Pinocchio", şi "De-aş fi Scufiţa Roşie".

Proiectul Teatru ABC. 
Teatrul Ion Creangă a lansat acest proiect din dorinţa de a forma şi promova în rândul copiilor gustul pentru artă în general şi pentru teatru în special. 
Acest atelier de teatru se adaugă activităţilor de educaţie artistică pe care teatrul le susţine, pentru copii de toate vârstele, de la 0 la 12 ani. Proiectul este coordonat de regizoarea Magda Bordeianu Brandsdörfer, fondatoarea Teatrului Podul.

4-11 octombrie, a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti".

7 octombrie, participare la Festivalul umorului "CONSTANTIN TĂNASE" de la Vaslui cu spectacolul "Sămânţa Vrăjită".

13–19 octombrie, participare la EPIFEST - International Epicentre Theatre Festival for Children and Young People, din Cakovec, Croaţia cu spectacolul "Sămânţa Vrăjită".

2009

5 martie, premiera oficială a spectacolului Semințe-Semi (în limba italiană), regia Valeria Frabetti, scenariul: Valeria Frabetti, Julieana Drăghici şi Voicu Hetel, la cea de a V-a ediţie a festivalului de teatru pentru copilăria timpurie (0-6 ani ) Visioni di futuro, visioni di teatro..., organizat de Teatrul La Baracca - Testoni Ragazzi, Bologna, Italia 
Semințe-Semi este un spectacol coproducție realizat cu Teatrul La Baracca - Testoni Ragazzi, Bologna, Italia 

7 aprilie, premiera în limba română a spectacolului Semințe-Semi

15-17 aprilie, participare la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „Naj, Naj, Naj” din Zagreb, Croaţia cu spectacolul Pinocchio după Carlo Collodi, regia Cornel Todea, scenografia Viaceslav Vutcariov.

29 aprilie, premiera spectacolului "Povestea copilului care a salvat poveștile", de Ștefan Mitroi, regia Constantin Dicu, scenografia Delia Ionescu 

5-7 mai, participare la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii "Magic Curtain" din Targovishte, Bulgaria cu spectacolul Pinocchio (regia Cornel Todea, scenografia Viaceslav Vutcariov)

3-10 octombrie, a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti"; spectacolul "Albă ca Zăpada si cei 7 pitici", regia Cornel Todea, primește premiul pentru regie. 

10 octombrie, premiera spectacolului 
"Un lup, o capră și trei iezi", de Monica Patriciu, după Ion Creangă, regia Cornel Todea, scenografia Viaceslav Vutcariov

31 octombrie, din cauza lucrărilor de consolidare a imobilului din Piaţa Amzei nr. 13, lucrări demarate de administratorul clădirii, Primăria sectorului 1, Teatrul Ion Creangă a prezentat, pentru o perioadă spectacolele sale pe scena Cinematografului Gloria, situat în sectorul 3, aleea Bucovina nr.6

20 octombrie- 1 noiembrie, participare la Festivalul Semanas Internacionales de Teatro Para Niñas y Niños din Spania, cu spectacolul Seminţe-Semi.Au fost susţinute, în limba spaniolă, 11 reprezentaţii, în două oraşe, gazde ale festivalului: Coruña şi Madrid, care s-au desfăşurat în spaţii teatrale şi grădiniţe.

4-21 decembrie, participare la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret al Dunării din Japonia, cu spectacolul Baloane colorate.

2010

22-26 aprilie, participare la cea de a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru noile generații - Giocateatro, organizat de Fondazione Onlus, Teatro Ragazzi e Giovani din Torino, Italia, cu spectacolul Semințe-Semi.
Festivalul a reunit producții și coproducții din 8 țări: Spania, Belgia, România, Israel, Suedia,Franța,Germania și Portugalia, adresate tuturor categoriilor de public, de la copiii foarte mici la adulți.

5-7 mai, participare la cea de a V-a Bienală ASSITEJ- Asociața Internațională a Teatrelor pentu copii și Tineret, organizată de Teatrul pentru Copii și Tineret Kolibri din Budapesta, la Kaposvar, Ungaria, în cadrul programului de mici dimensiuni cu spectacolul Semințe-Semi.

Din 22 mai, Teatrul Ion Creangă își prezintă spectacolele la Sala Rapsodia din strada Lipscani nr. 53.

18 iunie, premiera spectacolului Alb și Negru . Scenariul, regia și ilustrația muzicală : Nicoleta Rusu, Voicu Hetel, Daniela Mişcov


2-9 octombrie, a șasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti". Teatrul Ion Creangă primește Premiul Special al Juriului pentru complexul proiect dedicat spectacolelor pentru copii cu vârste sub trei ani.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga