Alege limba romana english
2011

5-7 mai, participare la cea de a XII-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii Magic Curtain, din Targovishte, Bulgaria, cu spectacolul Războiul bucatelor (de Ioan Gârmacea, regia Mihai Manolescu)

1-8 octombrie a șaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti".

1 octombrie, premiera spectacolului Cărăbuşii, regia Cornel Todea, dupa o povestire scrisa de Stanislaw Ignacy Witkiewicz.

5-6 octombrie, organizarea Forumului international "Teatrul şi Şcoala, roluri şi parteneriate într-o societate în schimbare" ce isi propune să prezinte proiecte româneşti şi europene, desfăşurate la diverse niveluri de învăţământ: preşcolar, gimnazial şi universitar. Participanti: Teatrul Ion Creangă-Bucureşti, Laurenţiu Tudor-Craiova, Radu Dinulescu-Arad, Jain Boon-Marea Britanie, Michel van Loo-Belgia, Alicja Morawska-Rubczak, Polonia, Vera Strobel-Germania, Sanda Ghioaldă-Bucureşti, Alina Gavriliţă-Bucureşti, Vera Luraschi-Elveţia

29 octombrie a avut loc cea de a 200-a reprezentație a unuia dintre cele mai îndrăgite spectacole - Pinocchio, regia Cornel Todea.

25 noiembrie premiera unui nou spectacol din cadrul programului ''Educatia Timpurie. Teatru pentru 0-3 ani'' -Dulapul cu vise, regia Daniela Miscov, cu Nicoleta Rusu. 

5 decembrie, participare în cadrul proiectului "5 Licee 5 Teatre" inițiat de către ECDL Romania. Câştigătorii premiului pentru cel mai bun spectacol a fost acordat Liceului Teoretic Dimitrie Bolintineanu, îndrumat de către echipa Teatrului Ion Creangă.

2012

20 martie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului pentru Copii, Teatrul Ion Creangă susţine două spectacole în paralel: ''Războiul bucatelor'' şi ''Pălăria cu surprize''.

27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Ion Creangă se implică în Campania Naţională ''Artiştii pentru artişti'', cu spectacolul Un lup, o capra si trei iezi, dupa Ion Creanga, regia Cornel Todea.

2 aprilie, în parteneriat cu Teatrul Național Radiofonic, se lansează suportul digital intitulat Poveştile lui Creangă. ''Capra cu trei iezi'', ''Fata babei şi fata moşului'', ''Punguţa cu doi bani'' sunt primele 3 scenarii adaptate radiofonic de Sanda Socoliuc, în interpretarea actorilor Teatrului Ion Creangă, iar regia ii apartine lui Cornel Todea.  

4 aprilie, nominalizare la Gala Premiilor TVR Cultural, la secţiunea Organizaţii, cu documentarul ''Au fost odată 100... 1.000... 1.000.000 de poveşti'', realizator Ruxandra Ţuchel.

29 aprilie, premiera spectacolului Carolina şi poneiul, de Laurenţiu Budău, regia Cornel Todea.

8-10 mai, participare la cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii Magic Curtain, din Targovishte, Bulgaria, cu spectacolul Seminţe-Semi (Regia: Valeria Frabetti; Scenariul: Valeria Frabetti, Julieana Drăghici şi Voicu Hetel)

23 iunie, participare la ''Festivalul Internaţional de Folclor - Muzici şi Tradiţii'', cu spectacolul Un lup, o capră şi trei iezi.

15 septembrie, participare la evenimentul ''Zilele Bucureştiului'', organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, cu spectacolul interactiv Trei poveşti amestecate şi-napoi la lume date

29 septembrie - 6 octombrie, cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti". Tarile participante: Bulgaria, Franţa, Italia, Israel, Spania şi România.

3 octombrie - 10 decembrie, participare in cadrul proiectului ''5 Licee 5 Teatre'', editia a II-a, inițiat de către ECDL Romania. Elevul Dumitrescu Andrei de la Colegiul National ''Spiru Haret'' - liceul coordonat de teatrul Ion Creangă in cadrul aceste editii - a castigat Premiul special al Fundatiei ECDL ROMANIA.

5 octombrie, prima reprezentatie a spectacolului Povestea spicului de grâu, de Voicu Hetel, cu Julieana Drăghici si Voicu Hetel. Spectacolul a castigat, in cadrul editie a VIII-a a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", Premiul "Cornel Todea" pentru cel mai bun spectacol dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.

25 noiembrie, premiera spectacolului Noddy, dramatizare de David Wood, după Enid Blyton, regia Attila Vizauer.

21 decembrie, ''Programul de seară'' - o initiativă venita in sprijinul părinților care nu ii pot insoti pe cei mici, dimineața, la spectacolele Teatrului Ion Creangă. Prima reprezentatie din cadrul acestui program a fost D-l Goe, Vizită, Pedagog de școală nouă - Mofturi (regia Chirs Simion), programat la ora 18:00.

2013

18 ianuarie, reluarea spectacolului LaLaLaDoDo, adresat copiilor cu vârsta între 1 și 3 ani. Regia: Daniela Andrei. 

30 ianuarie, premiera spectacolului D-l Goe, Vizită, Pedagog de școală nouă - Mofturi, dupa I.L. Caragiale, regia Chris Simion. 

29 martie, premiera spectacolului Cartea junglei, după Rudyard Kipling, regia Octavian Jighirgiu.

7-11 mai, participare cu spectacolul ''De-aş fi Scufiţa Roşie'' la Festivalul Internaţional de Teatru pentru CopiiMagic Curtain, din Targovishte, Bulgaria.

22 mai, premiera spectacolului "În parc", regia Magda Condurache

12 iunie, premiera spectacolului "Miraj într-un OU", regia Daniela Andrei

28 septembrie - 5 octombrie, cea de a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti". Tarile participante: Belgia, Bulgaria, Franţa, Italia, Marea Britanie şi România.

21 decembrie, actorul Lucian Ghimiși este numit în funcția de Manager al Teatrului

2014

6-9 februarie, participare cu spectacolele "Miraj într-un OU" şi "Povestea spicului de grâu" la "Small size, big festival", în Newry, Irlanda de Nord. Evenimentul a marcat finalul proiectului european multianual "Small size, big citizens", proiect din care face parte şi Teatrul Ion Creangă începând cu anul 2009.

15 martie, premiera spectacolului "Lumea lui Paparin", de Carmen Dominte, regia Vasile Manta.

8 aprilie, premiera spectacolului lectură "Visul unei nopţi de vară", de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu.

6-10 mai, participare la cea de a XV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii Magic Curtain, din Targovishte, Bulgaria, cu spectacolul "Un lup, o capră şi trei iezi", regia Cornel Todea.

22 iunie, premiera spectacolului "Cocos", regia Voicu Hetel.

21 septembrie, participare cu spectacolul "Seminţe-Semi" la ediţia a II-a a festivalului de Teatru de la Oradea, organizată de Teatrul "Regina Maria".

27 septembrie - 4 octombrie, s-a desfăşurat cea de a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti".

27 septembrie, premiera spectacolului "Amintiri din copilărie", regia Peter Kerek

15 octombrie, participare în cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete Puck, Cluj Napoca, cu spectacolele "Războiul bucatelor" şi "Seminţe-Semi".

24 octombrie, Teatrul Ion Creangă este o instituție Certificată ISO 9001 - are implementat și menține un sistem de managementul calității conform condițiilor din standardul SR EN ISO 9001:2008 (ISO 9001:2008)

2015

*

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga