Alege limba romana english

Du un copil la teatru! Acesta este îndemnul sub care Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret – ASSITEJ invită teatrele și publicul din întreaga lume să i se alăture luni, 20 martie 2017, cu ocazia Zilei Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret.


Celebrată începând cu anul 2001, în peste 80 de țări, ziua de 20 Martie este mai mult decât o sărbătoare a artelor spectacolului pentru copii. Aceasta prilejuiește o ocazie de a atrage atenția, la nivel global, asupra importanței alfabetizării teatrale și facilitării accesului pentru copii în spații dedicate teatrului și exprimării creative.

În 2017, mesajul dedicat Zilei Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret este transmis de Francisco Hinojosa, unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori pentru copii din Mexic, laureat al premiilor de onoare IBBY (International Board on Books for Young People) în anul 1984, și – în mod tradițional – de Președintele ASSITEJ Internațional – Yvette Hardie.


O poveste bine spusă pe scenă captivează copiii aflați în public și, cumva, îi transformă. Părăsind sala de teatru, la finalul unei reprezentații, lumea pare schimbată: a cunoscut emoția unui spectacol care îi permite publicului să vadă dincolo de suprafață.  

(Francisco Hinojosa, Mexic)


Copiii nu pot merge singuri la teatru. Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, celebrată anual pe 20 martie, este o ocazie de a recunoaște dependența copiilor față de adulți în ceea ce privește expunerea lor la artă în general, și la teatru – în special. Din acest motiv, vă îndemnăm: „duceți un copil la teatru astăzi”

(Yvette Hardie, Africa de Sud)


Mesajele complete pot fi citite aici și aici.

Citiți mai multe despre campania ASSITEJ.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga