Alege limba romana english

Începând cu luna decembrie Teatrul Ion Creangă își însușește rolul de gazdă a atelierelor susținute de pedagogii Școlii Gimnaziale Libere Waldorf. Activitățile se vor desfășura în fiecare lună, la Sala Mică.

Atelierele Waldorf reprezintă un prilej pentru a interacționa cu specificul pedagogiei Waldorf precum și de a descoperi viziunea școlii asupra a ceea ce consideră educare și dezvoltare armonioasă. Pedagogia Waldorf consideră potrivit să le ofere copiilor, încă din anii timpurii, stimuli bogați în experiențe senzoriale utilizând materiale naturale. În acest fel, copiii pot avea parte de multiple posibilități de a-și exersa creativitatea și de a descoperi diverse tehnici de  meșteșug.

La primul atelier găzduit de Teatrul Ion Creangă - Îngerași din lână fină - programat duminică, 5 decembrie de la ora 10:00, copiii sunt invitați la o adevărată călătorie senzorială în care pot cunoaște căldura și atingerea molatecă a lânii și pot confecționa îngerași delicați. De asemenea, se încurajează cooperarea între părinte și copil, iar materialele folosite în confecționarea unui obiect simplu au menirea de a oferi un sentiment de încredere tradus prin: „Iată ce pot face eu cu mânuțele mele!"

Biletele puse în vânzare pentru acest atelier s-au epuizat.


Despre Pedagogia Waldorf

Pedagogia Waldorf pune bazele unui drum pe care copiii să pășească cu încredere și curiozitate prin îmbinarea armonioasă a științei, artei, mișcării și activitatea practică, astfel asigură o dezvoltare echilibrată a copiilor. Acest tip de pedagogie își deschide ușile larg pentru orice copil, indiferent de înzestrare, temperament sau înclinație. De asemenea, prin centrarea pedagogiei pe elevi și nevoile specifice ale acestora în funcție de etapele de dezvoltare individuală, se dorește descoperirea așa numitei ”inteligențe practice”.

Mai multe detalii despre Școala Gimnazială Liberă Waldorf și despre pedagogia pe care o practică puteți afla aici.


INFORMAȚII UTILE

Având în vedere numărul redus de bilete puse în vânzare (10 locuri) pentru fiecare activitate în parte, vă recomandăm să achiziționați biletele în avans.

Biletele se pot achiziționa online, pe platformele de ticketing Entertix.ro / Myticket.ro, de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Piața Amzei nr. 13) – tel. 0767.934.374, sau de la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23), cu 30 de minute înainte de începerea atelierului.

Biletele se achiziționează doar pentru copii. Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.

Accesul se face conform normelor în vigoare pentru combaterea și răspândirea virusului Sars CoV 2. La intrarea în sală, persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte certificatul digital COVID pentru a face dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pe toată durata reprezentației pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga