Alege limba romana english

Primăvara aduce cu sine o serie de ateliere diverse, cu tematici reprezentative acestui anotimp caracterizat de gingășia, mireasma și culorile vesele ale florilor care împânzesc împrejurimile. Așadar, în luna martie, Sala Mică a Teatrului Ion Creangă găzduiește atât spectacole cât și activități creative și interactive, în cadrul cărora cei mici pot colabora cu părinții la exercițiile de bricolaj, sau pot realiza singuri figurine pe care ulterior le vor însufleți în spectacole improvizate. De asemenea, în cadrul atelierelor susținute de pedagogi ai Școlii Gimnaziale Libere Waldorf, participanții au parte de o serie de experiențe senzoriale în lucrul direct cu materiale naturale, menite să-i stimuleze pe cei mici într-un mod cât mai pașnic.

Atelierele reprezintă un mod plăcut de a petrece timp de calitate în familie și de asemenea oferă oportunități diverse de dezvoltare personală.


PROGRAM
05 martie, ora 10:00                 Povestea jucăriilor – Atelier interactiv
06 martie, ora 10:00                 Despre mame – Lectură și atelier de bricolaj
13 martie, ora 10:00 & 11:30    Figurine de primăvară – Atelier de improvizație și bricolaj
20 martie, ora 10:00                 Laboratorul de parfum – Atelier creativ
26 martie, ora 10:00                 Copil-sămânță din fetru – Atelier Waldorf
26 martie, ora 11:30                 Pictură cu năsturei – Atelier creativ


POVESTEA JUCĂRIILOR – ATELIER INTERACTIV (6+)
Sâmbătă, 5 martie, ora 10:00
Coordonator: Vera Linguraru

În majoritatea cazurilor, atunci când sunt mici, copii au tendința de a se atașa de o jucărie și astfel, ea devine jucăria preferată. Cu ajutorul acestui obiect, de cele mai multe ori, copilul îți comunică inconștient ceea ce își dorește el, transferând toate dorințele asupra jucăriei. Îmbinând indicațiile cu spontaneitatea și creativitatea, se pune în scenă un spectacol al cărui scenariu se va dezvolta în cadrul atelierului, iar jucăriile preferate se transformă în protagoniști. I-ați cel mai bun prieten de pluș și împarte cu el momente prețioase pe scena sălii de teatru.

Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.


DESPRE MAME – LECTURĂ ȘI ATELIER DE BRICOLAJ (4+)
Duminică, 6 martie, ora 10:00
Coordonator: Cerasela Popescu

Pornind de la povestea „Cinci minute de răgaz” de Jill Murphy, atelierul lunii martie este dedicat celor mai delicate ființe din univers - MAMA. Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și activitățile distractive de bricolaj, în cadrul acestui atelier se abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația. Cu ajutorul acesteia ne putem contura imagini vizuale ale personajelor sau peisajelor descrise în timpul lecturii. Și-apoi bricolăm un obiect-simbol, care ne va ajuta să păstrăm vie amintirea experienței trăite.

Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.


FIGURINE DE PRIMĂVARĂ – ATELIER DE IMPROVIZAȚIE ȘI BRICOLAJ (4-7 ani)
Duminică, 13 martie, ora 10:00 & 11:30
Coordonator: Ioana Ginghină

Primăvara a pus stăpânire peste împrejurimi, iar totul pare că prinde din ce în ce mai multă culoare. În cadrul atelierului copii vor învăța cum să-și realizeze propriul set de figurine, inspirate de anotimpul renașterii, pe care le vor mânui ulterior cu ajutorul degetelor pentru a improviza un spectacol. O mulțime de flori colorate așteaptă să fie vizitate de albinele care pleacă în cercetare și vor să zboare din floare-n floare.

Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.


LABORATORUL DE PARFUM – ATELIER CREATIV (4-7 ani)
Duminică, 20 martie, ora 10:00
Coordonator: Camelia Andriță

Primăvara ne înconjoară cu alaiul ei de flori parfumate, pe care poate ai vrea să le cuprinzi într-un parfum care să-ți îmbie simțurile ca și cum te-ai afla permanent în mijlocul naturii. Dar pentru că paleta de miresme e vastă, iar gusturile diferite, în cadrul atelierului vom învăța cum să creăm un parfum. Iar pentru că luna martie este o continuă sărbătoare a ființelor caracterizate de gingășie și devotament, numite pe scurt mame, cei mici vor deprinde și o tehnică specială de împachetat cadouri.

Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.


COPIL-SĂMÂNȚĂ DIN FETRU – ATELIER WALDORF (3-6 ani)
Sâmbătă, 26 martie, ora 10:00
Coordonator: Diana Șerbu

Invitați permanenți: Julieana Drăghici și Răzvan Ropotan

Primăvara își face loc încet-încet în întreaga natură, iar noi ne dorim să fim vestitorii ei. La acest atelier vom lucra cu grijă și bucurie pentru a da formă unui copil-sămânță din fetru. Vom încuraja astfel fiecare firicel verde să răsară curajos și să se îndrepte spre soare. Copiii vor face cunoștință cu materiale moi și delicate precum fetru și lâna, iar cu ajutorul acestora vor realiza minunate jucării mici. Aceste obiecte-simbol îi vor însoți pe cei mici pe tot parcursul anului.

Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.


PICTURĂ CU NĂSTUREI – ATELIER CREATIV (4+)
Sâmbătă, 26 martie, ora 11:30
Coordonator: Nicoleta Rusu

Oare se poate picta cu năsturei? Știm bine că ei au făcut parte dintotdeauna din arsenalul de jucării al celor mici ca elemente decorative, alcătuind boticul sau ochișorii ursulețului de pluș preferat. Însă ce am putea face dacă am avea o pânză albă și mulți năsturei vesel colorați? În cadrul atelierului, cei mici sunt invitați să dea frâu liber imaginației și să creeze un tablou de primăvară folosind năsturei de diferite forme și mărimi.

Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.


Informații utile

Atelierele se desfășoară la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

Biletele pentru spectacole și ateliere se pot achiziționa online, pe platformele de ticketing Entertix.ro / Myticket.ro, de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767.934.374. 

Având în vedere numărul redus de bilete puse în vânzare pentru fiecare activitate în parte, vă recomandăm să achiziționați biletele în avans.

Accesul în sală se face conform normelor în vigoare pentru combaterea și răspândirea virusului Sars-CoV-2.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga