Alege limba romana english

VINERI, 16 DECEMBRIE

Vă invităm să exploraţi parcul, împodobit de sărbătoare şi să descoperiţi Satul lui Moş Crăciun, unde, începând cu ora 15:00 vor începe atelierele pentru copii.

Atelierul de decoraţiuni va avea loc în Laboratorul de cadouri, care va semăna cu o mică fabrică, în care toată lumea lucrează cu drag. Spiriduşii îi vor îndruma pe cei mici să meşterească ornamente simple şi haioase, să coloreze felicitări şi să-i scrie scrisori lui Moş Crăciun. Programul Atelierului de decoraţiuni: 15.00 – 17.00, 18.00 – 20.00.

La Atelierul de storytelling ne vom întreba care sunt ingredientele poveştilor preferate şi de ce condimente are nevoie un basm pentru a deveni de neuitat. Pornind de la una dintre cele mai frumoase poveşti moderne, „Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig, cei mici îşi vor exersa imaginaţia alături de antrenorul de storytelling Iulian Tănase. Atelierul va fi găzduit în Laboratorul de poveşti. Intrarea se va face în limita locurilor disponibile.

În Căsuţa lui Moş Crăciun, lămpile se vor aprinde la ora 16:00, când va sosi însuşi Moşul, îi va întâmpina pe cei mici, va citi scrisorile pregătite de aceștia în cadrul atelierelor și va nota pe lista sa toate dorințele copiilor pentru noaptea de Ajun. Vizita lui se va încheia la ora 19:00.

Pe Scena amplasată în centrul parcului, ne vom întâlni în fiecare zi cu Serban Copoţ, maestrul de ceremonii care ne va introduce în atmosfera de sărbătoare, iar concertele vor începe la ora 17:00 cu Alina Sorescu. Aceasta va urca pentru al doilea an pe scena din Parcul Kiseleff şi îi va avea din nou alături pe elevii săi, artiști în devenire. Cei mici de abia au început să descopere secretele unei prestații artistice. Le vom ţine pumnii şi vom cânta împreună cu ei!

La ora 18:00, o vom cunoaşte pe Alma, care creează o întreagă lume pentru fiecare cântec interpretat, iar toţi cei care o ascultă sunt invitaţi să viseze.  

Seara se va încheia cu Lucia, un artist original – o atmosferă de poveste. De la ora 19:00 la 20:00.


SÂMBĂTĂ, 17 DECEMBRIE
Cele două Laboratoare din Satul lui Moş Crăciun se vor deschide încă de dimineaţă. Spiriduşii care coordonează Atelierul de decoraţiuni vor fi la posturi de la ora 11:00. Programul atelierului: 11.00 –14.00, 16.00 – 18.00.

La aceeaşi oră, cei mai mici spectatori (de la câteva luni la trei ani) sunt aşteptaţi la spectacolul Bună dimineaţa, producţie a Teatrului Ion Creangă. Uneori, o zi începe ca orice altă zi şi se transformă, fără să-ţi dai seama, într-o călătorie. Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, explorăm noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Într-o atmosferă plină de candoare, vom descoperi cât de uşor e să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere.  

Începe weekendul şi pentru Moş Crăciun. Sâmbătă şi duminică va avea mai mult timp să stea de vorbă cu cei care au fost cuminţi şi aşteaptă cadouri. Căsuţa Moşului va fi plină între orele 12.00 şi 15.00, 16.00 şi 19.00.

De câte voci e nevoie pentru a forma o ceată de colindători? La ce instrumente am putea cânta pentru a-l face pe Moş Crăciun să se simtă ca acasă? La câte instrumente poţi învăţa să cânţi într-o oră şi cum poţi face o coloană sonoră? George Turliu ştie cel mai bine cum se împacă poveştile şi teatrul cu muzica şi bucuria de a descoperi lucruri noi. Atelierul de muzică "Poveşti de sărbători" începe de la ora 13.00 în Laboratorul de poveşti.

La ora 15.00, după concertul de colinde susţinut de membri Clubului Micului Actor, atmosfera de la Scenă se dezmorţeşte. Trouble Dance Company este una dintre cele mai bune trupe de streetdance din România. Şi au o slăbiciune pentru cei mici. Atelierul lor își propune să îi molipsească pe toţi participanţii cu energie, poftă de viață și dragoste de dans.  

De la ora 16.00, în timp ce în tot parcul se vor auzi colindele cântate de Corul de Copii Radio, în Laboratorul de poveşti începe Atelierul de origami, unde simpaticii voluntari A.C.T.O.R. vă invită să priviţi cum o simplă bucată de hârtie se poate transforma într-o decoraţiune care sigur îl va impresiona pe bătrânul Moş Crăciun.

Pregătiți-vă să fiți uimiți! La ora 16:30 ajunge pe scena magicianul Abel, iar timp de 30 de minute vom călători alături de el în lumea fantastică a magiei.  Spectacolul său este inedit -  trucurile de magie și iluzionism sunt împodobite cu surprize și, desigur, mult mister.

Urmează unul dintre cele mai mai aşteptate concerte ale iernii: Narcisa Suciu ajunge pe scenă în Parcul Kiseleff.  Prezenţa ei caldă şi vocea sa aparte ne apropie în fiecare an de lumina sărbătorilor de iarnă.

Concertul de muzică românească veche al Formației Trei Parale va începe la ora 18:00 şi va recrea un crâmpei din atmosfera vremurilor de demult. Ei sunt un grup de muzicieni foarte pasionaţi, care fac expediţii prin sate, lucrează cu artişti populari şi ascultă înregistrări rare. Interpreții folosesc instrumente aproape dispărute: diverse fluiere, cobza, drâmba și instrumente de percuţie.

Tot la ora 18:00, în Laboratorul de poveşti, descoperim cum un spectacol poate începe cu un clinchet de clopoţel şi poate continua cu o umbră misterioasă. Atelierul  de teatru de umbre susţinut de Selma Dragoş şi Loredana Mitruţ porneşte de la o poveste de Crăciun, în care personajele sunt siluete pe un ecran, iar muzica live este creată cu instrumente neconvenţionale. Apoi participanţii vor afla tot ce au nevoie pentru a-şi crea acasă propriul teatru: hârtie, lipici, o lanternă şi puţină fantezie. Atelierul durează două ore şi este adresat copiilor peste 5 ani. Intrarea se va face în limita locurilor disponibile

Distracţia va începe în forţă de la ora 19:00, când va urca pe scenă Feli şi ne va arăta cum putem desena întreaga lume în creioane colorate, iar de la ora 20:00 Rareș Varniote (Free Dejays) va încălzi atmosfera cu piese proprii și cu hituri ale unor artiști internaționali foarte îndrăgiți. Apoi toţi cei din public vor deveni vedete, având ocazia să facă spectacol asemenea muzicienilor preferaţi. Nimeni nu va sta o clipă şi nimeni nu se va plictisi, pentru că muzica va fi pornită şi versurile vor rula pe ecranul de karaoke.


DUMINICĂ, 18 DECEMBRIE

Întocmai ca sâmbătă, Laboratoarele de cadouri şi poveşti vor sta deschise de dimineaţă până seara. Roboteala va începe la Atelierul de decoraţiuni de la ora 11:00, iar de la 12:00 se deschide căsuţa lui Moş Crăciun. Programul Atelierului de decoraţiuni: 11.00 –14.00, 16.00 – 18.00. Vizita lui Moş Crăciun: 12.00 – 15.00, 16.00 – 19.00.

Prima poveste a zilei este IGLU. Două personaje îi invită pe cei mai mici dintre spectatorii de teatru să descopere ce se află sub straturi-straturi de zăpadă. Spectacolul Teatrului Ion Creangă este o aventură senzorială, fără cuvinte, care le oferă copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani ocazia să experimenteze, să cunoască, să fie creativi și curioși.

Dacă nu reuşiţi să ajungeţi la atelierele de sâmbătă, aveţi şi duminică o şansă de a veni la Laboratorul de poveşti pentru a îi cunoaşte George Turliu (coordonatorul Atelierului de muzică „Povești de sărbători", 13.00 – 14.00), pe specialiştii în arta origami de la A.C.T.O.R. (la Atelierul de origami, 16.00 – 17.00), pe Selma Dragoş şi pe Loredana Mitruţ, care povestesc prin muzică şi lumină la Atelierul de teatru de umbre (18.00 – 20.00).

Copiii de la Clubul Micului Actor vor colinda pe scenă începând cu ora 14:30, iar după antrenamentul de street dance de la ora 15:00, susţinut de Trouble Crew, sigur nu va mai avea nimeni nevoie de mănuşi. 

Grupul vocal psaltic „Colind” al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” va aduce mai aproape de noi tradiţiile din  Câmpulung Muscel. Colindele cântate de ei au un caracter arhaic foarte special care emoționează prin profunzime și voci pătrunzătoare. De la ora 16:00 îi vom asculta și ne vom imagina cel mai frumos peisaj de iarnă, cu praf lucitor de zăpadă care se scutură de pe crengi.
La ora 16:30 ajungem din nou În lumea magiei, alături de Abel, care va dispărea ca prin minune la ora 17:00, când ne va colinda unul dintre cei mai apreciaţi şi talentaţi cântăreţi şi autori de cântece. E născut în Sighetul Marmaţiei, în nordul ţării, unde tradiţiile şi spiritul românesc sunt păstrate cu grijă. Îl vom întâmpina cu soare în suflet pe Ducu Bertzi.

Apoi sosesc oaspeţi de departe, tocmai din Comuna Săpânţa. Au adus cu ei miros de ger şi de ace de brad, costume populare unice, tradiţii şi obiceiuri lăsate moştenire din moşi-strămoşi, cântecele şi jocurile Maramureşului autentic: Ansamblul „Săpânţana”.

De la ora 19:00 începe petrecerea! Pe scenă ajunge Deepcentral. Doru şi George, sunt doi muzicieni simpatici, talentaţi şi dinamici, iar din 2008, de când îi auzim la radio, îi vedem pe scenă sau la televizor, piesele lor electrizante ne fac să dansăm. Ziua de încheie cu Rareş Varniote, care ne va da ocazia să cântăm pe scenă piesele noastre preferate.


LUNI, 19 DECEMBRIE
După somnul de după-amiază, vă aşteptăm în Parcul Kiseleff, la întâlnirea cu spiriduşii îndemânatici de la Atelierul de decoraţiuni. Programul atelierului: 15.00 – 17.00, 18.00 – 20.00.

Deşi mulţi dintre noi vom fi în vacanţă, Moş Crăciun e mai ocupat ca niciodată, dar reuşeşte să îi întâlnească pe cei care îl aşteaptă, luni şi marţi, între orele 16.00 şi 19.00.

Programul de concerte de pe scena Crăciunului Copiilor va începe cu melodiile minunatei Natalia Barbu. Aceasta a început să cânte încă din copilărie şi a participat la numeroase festivaluri concurs naționale și internaționale. Frumuseţea ei remarcabilă este întrecută doar de vocea sa inconfundabilă.

De la ora 18:00, Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti ne va oferi în dar unul dintre proiectele lor speciale – un concert de colinde ca-n poveşti, iar de la ora 19:00, dansăm împreună cu ADDA. Avea 15 ani când a compus şi a cântat prima piesă apreciată de milioane de spectatori, iar acum compune şi cântă cu cei mai apreciaţi artişti ai momentului. De fiecare dată când apare pe scenă, ne surprinde cu energia ei debordantă şi cu (re)interpretările sale originale.


MARȚI, 20 DECEMBRIE
Este ultima zi în care puteţi vizita Satul lui Moş Crăciun şi Laboratorul de cadouri, unde Atelierul de decoraţiuni are program în intervalele orare 15.00 – 17.00 şi 18.00 – 20.00.

Laboratorul de poveşti va găzdui marţi un prieten aventuros. Aţi cunoscut vreodată o râmă cu ochelari? Noi îl ştim pe visătorul Oli, care va veni de la ora 17:00 alături de Olga Gudynn să ne povestească ce aventuri a trăit în Laponia şi să meşterească împreună cu voi mici ornamente pentru bradul de acasă.

Strigăturile şi chiuiturile tradiţionale vor răsuna în parc, unde, la ora 17:00, va urca pe scenă Trupa Şcolii de Dans Românesc „Larisa şi Marin Barbu”. Trupa este condusă astăzi de Larisa Barbu, o prietenă foarte talentată a Teatrului Ion Creangă şi va juca pentru noi jocuri din zona Olteniei şi din Muntenia.

Vera Linguraru este actriţa Teatrului Ion Creangă şi un extraordinar povestitor. A transformat singură „Fata babei şi fata moşului“, basmul lui Ion Creangă pe care îl cunoaşteţi cu siguranţă, într-un spectacol de teatru. Dar la un moment dat, va avea nevoie, totuşi, de ajutor pentru a duce la capăt povestea. Dacă ajungeţi la scenă la ora 17:30, sigur veţi prinde un loc în distribuţie.

La ora 18:00 ajunge la noi Ansamblul Lilioara al Clubului Copiilor Beiuş care aduc cu ei o mică parte din frumusețea și bogăția tradițiilor populare bihorene, tocmai din vatra Binşului istoric.

Petrecerea se încheie la ora 19:00 cu una dintre cele mai mari revelaţii din muzica românească a ultimilor ani. Încă de la prima melodie pe care a lansat-o, numele lui ei a fost pe buzele tuturor. Şi avea doar 14 ani. Nicole Cherry a demonstrat că, atunci când muzica vine din suflet, poate cuceri întreg universul.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga