Alege limba romana english

După aproape doi ani de restricții, pandemia de coronavirus continuă să îngreuneze gestionarea programului de zi cu zi și să ne limiteze opțiunile de petrecere a timpului liber. Deși teatrele s-au numărat printre instituțiile deschise publicului în baza certificatului digital COVID-19, restricționarea locurilor disponibile în săli – cu 70% mai puține locuri decât în mod normal – a condus la reducerea semnificativă a numărului de spectatori. În mod concret, acest lucru a însemnat că numai 30% din cei care și-au dorit să urmărească un spectacol la Teatrul Ion Creangă au putut face acest lucru în luna noiembrie.

În același timp, pentru familiile care nu pot face dovada vaccinării sau trecerii prin boală, dar și pentru familiile care nu se pot deplasa la teatru în această perioadă, sau care pur și simplu preferă să restricționeze programul de activități de grup, vizionarea unui spectacol a devenit imposibilă. 

În acest context, din dorința de a facilita accesul tuturor copiilor la cultură și din dorința de a veni în sprijinul părinților, Teatrul Ion Creangă a extins colaborarea cu rețeaua Teatru la Cinema, partenerul său de streaming și transmisii în sala de cinema pentru stagiunea 2021 – 2022.

Astfel, în perioada noiembrie – decembrie 2021 noi difuzări au fost adăugate în calendarul spectacolului „Punguța cu doi bani, disponibil spre vizionare online și în sălile de cinema din numeroase orașe din întreaga țară prin intermediul Teatru la Cinema. Totodată, din ianuarie 2022 spectacolul „Hainele cele noi ale împăratului va fi difuzat prin intermediul rețelei partenere, programul difuzărilor și proiecțiilor urmând să fie anunțat în curând.


Despre spectacolul „Hainele cele noi ale împăratului”
Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat are tot timpul nevoie de aplauze și complimente. Lui nu-i pasă de regat; toată ziua visează țesături fine și broderii de calitate, de fiecare dată unele mai noi și mai grozave. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză.

Clasica poveste scrisă de Hans Christian Andersen a stat la baza scenariului semnat de Radu Crăciun și transpus scenic în viziunea regizoarei Ioana Petre. Echipei de creatori li s-au adăugat scenograful Andrei Răduț și compozitorul Radu Mihalache, iar mișcarea scenică îi aparține lui Claudian Șiman. Din distribuție fac parte actorii Vlad Lință, Carmen Palcu și Tudor Morar.


Despre Teatru la Cinema
Rețeaua Teatru la Cinema propune două direcții de difuzare ale spectacolelor de teatru înregistrate: online, pe platforma de streaming Scenatv.ro, prin intermediul biletelor sau abonamentelor care permit vizionarea spectacolului dorit din confortul propriei case, pe orice tip de dispozitiv (laptop, tabletă, smartphone etc.) și proiecții în cinematografe din numeroase orașe de pe teritoriul României, inclusiv în orașe unde oferta teatrală este slab dimensionată sau absentă. Astfel, prin intermediul proiecțiilor care au loc în lanțuri de cinema precum Cineplexx, Happy Cinema sau Inspire Cinema, dar și în locațiile Cinemax Veranda, Movieplex Cinema, Hollywood Multiplex, Cinema Carpati Sinaia, Cinema Trivale Pitesti, copiii din întreaga țară pot intra în contact cu spectacolele Teatrului Ion Creangă.

 

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga