Alege limba romana english

Cea de-a 7-a ediție a proiectului 5 licee – 5 teatre a ajuns la final!

Marţi, 5 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti va avea loc Gala şi concursul proiectului 5 licee - 5 teatre. Cinci trupe de teatru din cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB, pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat de ECDL România, alături de UNITER, Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, începând cu luna octombrie.

În cadrul evenimentului vor participa și tinerii de la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, care au lucrat alături de actrița Teatrului Ion Creangă, Vera Linguraru. Rezultatul celor două luni de lucru – spectacolul „Eu când vreau să fluier, fluier”, de Andreea Vălean, va fi prezentat în premieră, în competiție, concurând alături de celelalte patru scurte spectacole realizate de liceenii implicați în Proiect.

Ca în fiecare an, juriul care va acorda premiile este alcătuit din reprezentanți teatrelor partenere: Teatrul Ion Creangă, Teatrul Mic, Teatrul Tineretului Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat și Teatrul Național I.L.Caragiale București – și reprezentanți UNITER.

De la prima ediţie ce a început în anul 2011 la iniţiativa ECDL ROMANIA, peste 1000 de elevi din 30 de licee bucureştene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre.

Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale. Iniţiativele ECDL promovează dezvoltarea echilibrată a tinerilor, care urmăresc cariere şi certificări internaţionale, înţelegând însă şi actul de cultură, ca o completare a cunoştinţelor şi competenţelor acumulate în şcoală.

Vă aşteptăm marţi, 5 decembrie 2017, ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale Bucureşti.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga