Alege limba romana english

Suntem la un metru unul de celălalt, iar istoria întâlnirii noastre – tu și eu – se compune din două povești, două voci, două puncte de vedere.
Cine e mic? Cine e mare?

Pe măsură ce petrecem timp împreună, clipă cu clipă, minut cu minut, ne cunoaștem mai îndeaproape, pentru ca apoi, ghidați de instinct, să construim împreună spațiul din jur și să ne inventăm propriile povești.

Cel mai recent spectacol produs de Teatrul Ion Creangă, „La un metru de tine”, este povestea întâlnirii dintre El, un tată, un bunic și Ea, o fetiță a străzii, care trăiește într-o mică lume pătrată. Par foarte diferiți și pare că lumile lor nu se pot intersecta niciodată. Dar există un instrument care poate face toate deosebirile să dispară – imaginația. Cu multă răbdare și duioșie, El o învață pe Ea să-și folosească imaginația pentru a-și schimba perspectivele, pentru a transforma pătratul într-un fluture, într-o umbrelă sau un balon.

Creat de Andrea Buzzetti (Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi, Italia), spectacolul ia forma unui mic poem nonverbal, adresat tinerilor spectatori cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani. Alături de Ea (Andra Mirescu / Mădălina Dorobanțu) și de El (Alexandru Ștefănescu / Tudor Morar), spectatorii vor descoperi un univers fermecat, aflat la doar un metru distanță, care se transformă cu ușurință prin gesturi și mișcări imaginate de coregrafa Andra Burcă.

„La un metru de tine” reprezintă, după spectacolul „Semințe-Semi”, cea de-a doua colaborare a Teatrului Ion Creangă cu artiștii de la Teatrul La Baracca - Testoni Ragazzi în vederea creării de noi producții. Andrea Buzzetti, actor, regizor și scenarist cu o experiență de peste 10 ani în teatrul pentru copii de vârstă mică, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști ai companiei. Prin turnee, ateliere și activitatea lui de cercetare, promovează în toată lumea importanța artelor spectacolului în primii ani de viață.

Premiera oficială a spectacolului are loc vineri, 30 iunie, orele 17:00 și 19:00, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, Sectorul 1 – București).Biletele sunt disponibile online, pe www.eventim.ro, în rețeaua magazinelor partenere Eventim (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas) și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Str. Piața Amzei, nr. 13) – nr. tel. 0767.934.374.

Pentru mai multe informații despre spectacol, persoana de contact este Magdalena Coroiu – Consultant Artistic, nr. tel: 021.317.11.69 / int 13, e-mail: magda.coroiu@teatrulioncreanga.ro.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga