Alege limba romana english

După o pauză de câteva luni avem bucuria să vă readucem povești și povestioare în format video pentru a face perioada fără școală una creativă și plină de tâlc sau, mai bine zis, ne propunem să intrăm în atmosfera de sărbătoare și vacanță alături de personaje de poveste.

Colecția pentru năzdrăvani aduce cinci noi narațiuni pline cu lecții de prietenie, curaj și valori pe care le învățăm de mici. Acestea fac parte din cărțile publicate de editura Didactica Publishing House (DPH) și sunt interpretate de actorii Teatrului.

Bogat ilustrate și atent lecturate, pline de emoție, aventuri și suspans poveștile ne vor aduce mai mult decât bucurie, vom învăța mai multe ca oricând și vom face cunoștință cu noi eroi, care ne vor prezenta prin acțiunile lor multe înțelesuri. Toate acestea sunt dedicate și recomandate copiilor peste 3 ani, însă nu se opresc aici, ci pot fi ascultate și de părinți, bunici, unchi și mătuși.

Materialele video vor fi publicate în zilele de sâmbătă sau duminică, de la ora 10:00, pe canalele de Facebook, Instagram și Youtube ale Teatrului Ion Creangă.


Ce dulce este împăcarea între frați
Duminică, 5 decembrie, ora 10:00
De Karine-Marie Amiot & Violaine Costa
Interpretează: Alexandra Velniciuc, Valeria Stoian, Cosmin Seleși

Certurile dintre frați nu ne sunt străine niciunuia dintre noi. Le știm, le-am auzit, văzut sau chiar experimentat. Dar pentru cei doi frați Alex și Cristina, starea în care se află după o năzbâtie nu le dă pace și toate aceste sentimente se transformă într-un ghem de ață încâlcit. Nu mai stau pe gânduri și încearcă să dreagă situația, chiar dacă inițial totul pare anevoios. Și vor reuși. Pentru că împăcarea între frați este cea mai dulce!


Nu mi-e frică de întuneric
Sâmbătă, 11 decembrie, ora 10:00
De Ulrike Motschiunig
Interpretează: Ilinca Atanasiu, Valeria Stoian, Oana Bănuță

Povestea surprinde în primă fază o imagine a unor animăluțe din pădure, iar personaj principal devine Nola, o vulpiță căreia nu-i place să intre noaptea în pădure din cauza unui stejar bătrân care capătă forme înfricoșătoare. Prietenul ei, bursucul Pati, râde de ea, ceea ce nu o ajută deloc. Însă, Nola își va aduna toate puterile și va depăși orice frică, ajutată în special de mama ei. Povestea devine un îndemn la curaj pentru toți copiii, dar și o mare lecție despre prietenie și ajutor!


Doamna Pufin, cea mai bună arhitectă
Duminică, 19 decembrie, ora 10:00
De  Kimberly Andrews
Interpretează: Carmen Palcu & cei trei copii-pufin: Natalie, Anastasia, Patricia

Povestea pe care urmează să o auziți lecturată a fost desemnată în anul 2019 câștigătoare a secțiunii Cea mai bună carte pentru copii la NZ Booklovers Award.

Doamna Pufin este un arhitect special și creează mereu casa ideală pentru oricare dintre clienții ei. Dar, când vine vorba de proprii ei copii-pufini are probleme. Orice le-ar propune este de prisos, iar toate sugestiile pe care le face nu duc nicăieri, iar aceștia sunt tot nemulțumiți. Ce rămâne de făcut? Să pună toate ideile cap la cap și să mai facă o propunere, care pare-se că va fi și cea potrivită pentru micuții pufini! Totodată, sperăm ca povestea să le inspire celor mici pasiunea pentru design, arhitectură și inginerie.


Cum a învățat Șoricilă valoarea prieteniei
Sâmbătă, 25 decembrie, ora 10:00
Scrisă și ilustrată de Feridun Oral
Interpretează: Alexandrina Halic, Valeria Stoian, Alexandra Velniciuc, Cosmin Seleși

Într-o dimineață cât se poate de friguroasă, Șoricilă pleacă în căutarea câtorva vreascuri pentru a se încălzi. Imediat după ce începe să le adune își dă seama că va avea nevoie de ajutor pentru că grămăjoara se face destul de mare. Așa că nu mai stă pe gânduri și se duce să caute ajutor prin dumbravă. Toată lumea va face tot ce îi stă în putință pentru a-l ajuta. Și, evident că împreună vor reuși. O povestire ideală pentru sărbătoarea Crăciunului!  


Povestea unui brotăcel
Duminică, 2 ianuarie, ora 10:00
De Giuliano Ferri
Interpretează: Ilinca Atanasiu, Oana Bănuță, Cosmin Seleși

Când suntem mici ne dorim să ajungem mari, însă nu este și cazul personajului nostru Mormocel, care nici nu vrea să audă despre a deveni un adevărat brotac. Însă în iazul în care locuiește el, multe prietenii îi sunt date să cunoască, dar și multe peripeții. O astfel de întâmplare îi va ieși în cale, iar un Șarpe sâsâit îi va da povețe multe. Să fie de bine oare? Să crească totuși mare? Aflăm în povestioara următoare!

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga