Alege limba romana english

Duminică, 05 martie, orele 11.00 și 18.00 – avanpremieră
Sâmbătă, 25 martie, ora 11.00 – premieră oficială

Teatrul Ion Creangă celebrează împlinirea a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă (1837-1889), printr-o nouă producție care transpune pe scenă opera marelui scriitor, ale cărui povești, povestiri, basme și amintiri au fost îndrăgite de nenumărați tineri cititori.   

Intitulat O poveste a porcului, spectacolul este pus în scenă de regizorul Mircea Cornișteanu, care semnează totodată scenariul și ilustrația muzicală. Inspirat de poveștile copilăriei și de modul în care receptarea acestora se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a transformat basmul lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, prin care magia se infiltrează în realitate. În această lume fantastică, realizată cu ajutorul decorurilor gândite de Puiu Antemir și a costumelor create de Anca Lazăr, oamenii simpli viețuiesc alături de vrăjitoare și de animale vorbitoare, capabile de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani și este programat duminică, 5 martie, orele 11.00 și 18.00, respectiv sâmbătă, 25 martie, ora 11.00. Reprezentațiile au loc la Teatrul Excelsior – Str. Academiei, nr. 28. 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga