Alege limba romana english


Când vine ora de culcare și lumina se stinge, imaginația unui copil se aprinde. Povești cu umbre și forme prind contur, iar noi jocuri sunt inventate în acest moment special, cuprins între Noapte bună! și adormire.

Experiența lungului drum către somn al celor mai tineri visători este abordată cu delicatețe și inventivitate de Teatrul Ion Creangă într-un nou spectacol, intitulat „Pernuța somnoroasă”. Pus în scenă de Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel, cu mișcarea scenică semnată de Andra Burcă, spectacolul este dedicat copiilor cu vârsta sub 3 ani, fiind realizat în cadrul Programului repertorial „Educația timpurie. Teatru pentru 0-6 ani”.

Universul pernuțelor imaginate de scenografa Andreea Săndulescu îi poartă pe foarte tinerii spectatori într-un vis colorat, animat de acordurile muzicii lui Radu Mihalache. Alături de cele două personaje, interpretate de Andreea Gaica și Andra Mirescu, copiii vor descoperi noi jocuri și povești cu meduze și valuri, constelații și voaluri. O aventură comprimată în 35 de minute, cât un pui de somn, spectacolul se încheie cu o surpriză senzorială: micuții visători sunt încurajați să exploreze, în piciorușele desculțe, un tunel construit din pernuțe pufoase, pline de praf magic, așternut de Moș Ene pe la gene.

Spectacolul se joacă vineri, 9 decembrie, ora 18.00 și duminică, 11 decembrie, ora 18.00 la Sala mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, Sector 1), un nou spațiu de joc utilizat de Teatrul Ion Creangă. Aflată în vecinătatea sălii din Piața Amzei nr. 13, care este în curs de reabilitare și renovare, Sala mică găzduiește, începând cu luna decembrie a.c., o parte din producțiile și proiectele realizate de Teatru, fiind inaugurată cu ocazia campaniei de donații „Teatru în ghetuțe” (3-4 decembrie 2016).

„Pernuța somnoroasă” este o coproducție Wide Eyes, activitate inclusă în proiectul european multianual „Small Size, Performing Arts for Early Years”, finanțat de Programul Uniunii Europene – Europa Creativă 2014-2020.


PERNUȚA SOMNOROASĂ | Durata: 35 min | Recomandat copiilor sub 3 ani | Scenariul și regia: Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel | Scenografia: Andreea Săndulescu | Coregrafia: Andra Burcă | Muzica originală: Radu Mihalache | Light design: Cristian Petru Simon | Consultant psiholog: Cătălina Hetel | Cu: Andra Mirescu și Andreea Gaica


Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro sau la magazinele partenere și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, aflată în Piața Amzei, nr. 13, nr. tel. 0767 934 374.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga