Alege limba romana english

Vineri, 27 mai, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45), două poveşti  inedite vor prinde glas. Sunt cărţi de o rară sensibilitate şi de o simplitate debordantă, care au modelat cultura din spaţiul European, vorbind despre nevoia de cunoaştere, despre nevoia de a descoperi. Sunt cărţi care surprind, cu ajutorul imaginilor memorabile, cum ar putea arăta în sufletele celor mici primii paşi făcuți în lumea largă.

În „Regele tuturor sălbăticiunilor” (Where the Wild Things Are), Max, un puşti neastâmpărat, ajunge într-o noapte din camera sa, în lumea nefirescului. Maurice Sendak, autorul şi ilustratorul cărţii, desenează peripeţia eroului nostru care, după ce îmblânzeşte animalele şi devine regele lor, se întoarce victorios acasă.

Cu aceeaşi poftă de cunoaştere ne întâmpină şi scriitorul William Steig în cartea „Sylvester şi pietricica fermecată”. Ne este dezvăluită o poveste despre un măgăruş care găsește o pietricică cu puteri nemărginite. Acesta învaţă că trebuie să aleagă înţelept atunci când îşi pune o dorinţă pentru că orice se poate întâmpla, în favoarea sau în defavoarea sa.

Cele două cărţi, capodopere literare şi vizuale, vor fi citite de actriţa Teatrului Ion Creangă, Marcela Andrei, care aşteaptă cu drag orice mic explorator cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani.

Accesul este gratuit, în baza înscrierii la adresa de e-mail: corina.petrache@teatrulioncreanga.ro și a confirmării prealabile din partea organizatorilor.

 

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga