Alege limba romana english


Miercuri, 6 decembrie 2017, ora 18:00
Spectacol susținut la Sala Gloria – Teatrul Metropolis, 

(fostul cinematograf Gloria – Str. Bucovina nr. 6, Sector 3)

Miercuri, 6 decembrie, Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, prezintă premiera unui nou spectacol dedicat copiilor: „Vrăjitorul din Oz”, după celebrul roman de Frank L. Baum. Tinerii spectatori cu vârsta peste 5 ani sunt invitați să i se alăture micuței Dorothy pe drumul din cărămizi galbene, pentru a urmări una dintre cele mai îndrăgite povești pentru copii, transpusă într-un spectacol muzical cu ritmuri antrenante.

La mai bine de 100 de ani de la publicare, „Vrăjitorul din Oz” continuă să emoționeze și să fascineze, mesajul său fiind o sursă de inspirație pentru copii și adulți deopotrivă: cu încredere și determinare orice obstacol poate fi depășit.

Păstrând mesajul poveștii, spectacolul le vorbește copiilor despre prietenie, despre curaj și despre puterea de a reveni acasă, de oriunde te-ai afla. Încercând să se întoarcă în Kansas, Dorothy străbate regatul Oz, populat de creaturi stranii, alături de noii săi prieteni, foarte diferiți, și învață multe lucruri folositoare. Ea află, de exemplu, cum să scape de o vrăjitoare, cum să pună paiele-napoi într-o sperietoare și ce trebuie să faci dacă ai căzut pradă unui somn dulce într-un câmp de maci.

Musicalul este pus în scenă de britanicul Phil Willmott, care semnează și adaptarea textului. Regizor, director artistic, dramaturg, compozitor, libretist, profesor, jurnalist cultural și actor, Phil Willmott a regizat diferite producții în întreaga lume, de la tragedii antice grecești și spectacole bazate pe dramaturgia contemporană, la musical și montări pentru întreaga familie.

Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu, iar compoziția muzicală și versurile le aparțin lui Andrei Petre Tatu și Alla Alexa Stoenescu. Echipa de creație este completată de scenografa Ioana Colceag și light designerul Sorin Vintilă, cei doi construind o lume inedită, care pune în valoare performanțele actoricești ale unei distribuții tinere și pline de energie.

Cartea lui Baum a fost adesea privită ca o parabolă politică despre oamenii oprimați, așa că am ales să o transform într-un spectacol de storytelling, în care povestitorii sunt comunitatea de care Dorothy e foarte atașată. Cu ajutorul povestitorilor am reușit să aducem pe scenă câteva dintre frumoasele pasaje descriptive ale cărții pentru prima dată.

Oricare ar fi vârsta voastră, sper că vă vom încuraja să râdeți, să cântați, să priviți cu mirare această poveste clasică, să vă entuziasmeze și să vă inspire ca pe milioanele de oameni care s-au bucurat până acum de lumea uimitorului „Vrăjitor din Oz”. (Phil Willmott, regizor)

Spectacolul se joacă în premieră miercuri, 6 decembrie 2017, la ora 18:00, la Sala Gloria a Teatrului Metropolis (fostul Cinematograf Gloria, aflat pe Str. Bucovina nr. 6, Sector 3).

VRĂJITORUL DIN OZ
De L. Frank Baum
Regia și adaptarea: Phil Willmott
Coregrafia: Florin Fieroiu
Compoziția muzicală și versurile: Andrei Petre Tatu și Alla Alexa Stoenescu
Coloana sonoră: Andrei Petre Tatu
Scenografia: Ioana Colceag
Light design: Sorin Vintilă

Distribuția:
Dorothy: Andreea Mera
Em și Vrăjitorele rele de la Est și Vest: Carmen Palcu Adam
Henry și Vrăjitorul din Oz: Iulian Cuza
Un fermier, Oz gardianul: Alex Popescu 
O fermieră și Vrăjitoarele bune de la Nord și Sud: Andreea Gaica
Un fermier și Sperietoarea: Alexandru Ștefănescu
Un fermier și Omul de Tinichea: Tudor Morar
Un fermier și Leul: Voicu Hetel
Un fermier și Câinele Toto: Nicolae Dumitru
Fermieri / Piticii / Oamenii Verzi din Oz / Maimuțele Înaripate:
Alina Dumitrelea, Cristina Pleșa, Iulian Cuza, Alex Popescu

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro, la Centrul de Relații cu Clienții Eventim (Bd. I.C.Brătianu nr. 6), la magazinele partenere Eventim (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas) – și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, aflată în Piața Amzei nr. 13.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga