Alege limba romana english

Atelierele pentru copii au intrat în rutina Teatrului Ion Creangă, așa că ne dorim să continuăm această tradiție și în anul care vine. În acest sens, am presărat în calendarul de evenimente al lunii ianuarie câteva activități creative care să aducă bucurie pe chipurile celor mici și celor mari.


PROGRAM
8 ianuarie, ora 10:00     Despre talent – Lectură și atelier de bricolaj
9 ianuarie, ora 10:00     Răvașul nărăvaș – Atelier de improvizație
15 ianuarie, ora 10:00   Apolodor pinguinul călător – Atelier creativ
22 ianuarie, ora 10:00   Tehnici de print manual – Atelier Waldorf


DESPRE TALENT – LECTURĂ ȘI ATELIER DE BRICOLAJ (peste 4 ani)
8 ianuarie, ora 10:00
Coordonator: Cerasela Popescu

Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și activitățile distractive de bricolaj, în cadrul acestui atelier se abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația prin intermediul căreia fiecare copil își poate contura imagini vizuale ale personajelor sau peisajelor descrise. Astfel, pornind de la povestea „Puterea magică a iubirii – povestea ulciorului crăpat” de Szabo Eniko, atelierul se va concentra asupra înzestrărilor pe care le are fiecare dintre noi.


RĂVAȘUL NĂRĂVAȘ – ATELIER DE IMPROVIZAȚIE (peste 5 ani)
9 ianuarie, ora 10:00
Coordonator: Mihai Verbițchi

Știți cum începe povestea noastră? Totul pornește de la o pălărie magică și o temă de oarecare, la care adăugăm, conform rețetei, ingredientele care ne asigură distracția! Amestecăm în pălărie nume, emoții, culori și oricare alte cuvinte ne vin în minte. Apoi povestitorul va extrage pe rând câte un răvaș nărăvaș, iar ceea ce stă scris pe el devine inevitabil parte din poveste. Finalul o să fie și el demn de atenție pentru că participanții vor avea parte de o amintire surpriză! 


APOLODOR PINGUINUL CĂLĂTOR – ATELIER CREATIV (peste 4 ani)
15 ianuarie, ora 10:00
Coordonator: Nicoleta Rusu

Pinguinii sunt printre cele mai îndrăgite și amuzante animăluțe! Figurile lor fac parte din viața celor mici fie sub formă de jucării de pluș pufoase, fie ca personaje importate din povești sau desene animate. Dar ce-ar fi dacă ne-am crea fiecare propria figurină după asemănarea celebrul Apolodor pinguinul  călător? În cadrul atelierului puteți deprinde o tehnică cât se poate de simplă prin care veți crea cele mai simpatice figurine care pot fi utilizate ca elemente de decor sau chiar pe post de suport de carte.


TEHNICI CREATIVE DE PRINT MANUAL – ATELIER WALDORF (peste 6 ani)
22 ianuarie, ora 10:00
Coordonator: Petruța Baniță

Fiecare urmă sau amprentă pe care o lăsăm spune o poveste sau exprimă un sentiment. În cadrul acestui atelier copiii vor învăța tehnici de print manual prin care vor imprima diferite forme pe foaia de desen: fie unele imaginate și creative, fie reprezentative pentru ei sau chiar fidele unor elemente din natură. Toate acestea însumate vor scrie povestea propriilor emoții. Atelierul se adresează deopotrivă părinților și copiilor.


Informații utile

Atelierele se desfășoară la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

Biletele pentru ateliere se pot achiziționa online, pe platformele de ticketing Entertix.ro / Myticket.ro, de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767.934.374, sau de la Sala Mică, cu 30 de minute înainte de începerea atelierului. Având în vedere numărul redus de bilete puse în vânzare (16 locuri) pentru fiecare activitate în parte, vă recomandăm să achiziționați biletele în avans.

Biletele se achiziționează doar pentru copii. Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.

Accesul se face conform normelor în vigoare pentru combaterea și răspândirea virusului Sars-CoV-2. La intrarea în sală, persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte certificatul digital COVID pentru a face dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pe toată durata reprezentației pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga