Alege limba romana english

Seria de activități alternative pentru copii și părinți continuă în luna decembrie la Sala Mică. Începând cu primul weekend din luna decembrie vă așteptăm să participați la atelierele din program. Acestea îmbină lectura cu îndemânarea, creativitatea și puterea de imaginație, iar rezultatul fiecărei activități se concretizează în amintiri prețioase.


PROGRAM
4 decembrie, ora 10:00 – Despre Sărbători – Lectură și atelier de bricolaj
5 decembrie, ora 10:00 – Îngerași din lână fină – Atelier Waldorf
11 decembrie, ora 10:00 – Tablou cu năsturei – Atelier creativ
12 decembrie, ora 10:00 – Despre Sărbători – Lectură și atelier de bricolaj


DESPRE SĂRBĂTORI – Lectură și atelier de bricolaj
Coordonator: Cerasela Popescu
Recomandat copiilor peste 4 ani
Durata: 60 min

Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și activitățile distractive de bricolaj, atelierul coordonat de actrița Cerasela Popescu abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația spre a contura imagini vizuale ale personajelor sau peisajelor descrise. Astfel, pornind de la povestea „Alege-ți un brăduț” de Patricia Toth, atelierul din luna decembrie  se va concentra asupra spiritului vesel și cald al sărbătorilor. Iar la final copii vor confecționa și decora un brăduț - obiect reprezentativ prin care ne vom asigura că morala poveștii rămâne alături de cei mici.


ÎNGERAȘI DIN LÂNĂ FINĂ – Atelier Waldorf
Coordonator: Raluca Olariu
Recomandat copiilor între 3 și 7 ani
Durata: 60 min

Copilăria este o vârstă a uimirii și a trăirii magiei. Cei mici au mereu alături de ei zâne, îngerași, personaje care îi protejează și îi însoțesc în devenirea lor. Atelierul propus de pedagogii de la Școala Gimnazială Liberă Waldorf îi invită pe copii la o adevărată călătorie senzorială în care vor cunoaște căldura și atingerea molatecă a lânii și vor confecționa îngerași delicați. Astfel, lucrul cu materialele naturale și bucuria confecționării unor obiecte simple se îmbină armonios, oferind un sentiment de încredere: „Iată ce pot face eu cu mânuțele mele!". În cadrul atelierului copiii și părinții pot lucra împreună pentru realizarea decorațiunii sub formă de îngeraș.


TABLOU CU NĂSTUREI – Atelier creativ
Coordonator: Nicoleta Rusu
Recomandat copiilor peste 4 ani
Durata: 60 min

Oare ce poți face cu niște năsturei? Știm bine că ei au făcut parte dintotdeauna din arsenalul de jucării al celor mici ca elemente decorative, alcătuind boticul sau ochișorii ursulețului de pluș preferat. Dar pentru că sezonul rece se apropie și gândul la sărbătorile de iarnă este tot mai prezent, ne-am gândit să vă lansăm o nouă provocare. Așadar în cadrul acestui atelier cei mici sunt invitați să creeze un tablou de iarnă folosind năsturei de diferite forme și mărimi!


Informații utile

Atelierele se desfășoară la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

Biletele pentru ateliere se pot achiziționa online, pe platformele de ticketing Entertix.ro / Myticket.ro, de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767.934.374, sau de la Sala Mică, cu 30 de minute înainte de începerea atelierului. Având în vedere numărul redus de bilete puse în vânzare (10 locuri) pentru fiecare activitate în parte, vă recomandăm să achiziționați biletele în avans.

Biletele se achiziționează doar pentru copii. Adulții însoțitori beneficiază de acces gratuit.

Accesul se face conform normelor în vigoare pentru combaterea și răspândirea virusului Sars-CoV-2. La intrarea în sală, persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte certificatul digital COVID pentru a face dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pe toată durata reprezentației pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga