Alege limba romana english

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, se alătură programului de activități realizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe data de 4 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace. În acest context, Teatrul Ion Creangă va susține, începând cu ora 11:00, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Sala Amfiteatru, o reprezentație a spectacolului „România dodoloață”.

Dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, spectacolul „România dodoloață” urmărește să familiarizeze tinerii spectatori cu o suită de teme și noțiuni istorice, abordate într-o manieră interactivă și antrenantă. Pus în scenă de regizorul Radu Gabriel, spectacolul împletește adevărul și legenda, vorbindu-le copiilor – fără a deveni o lecție de istorie – despre libertate, egalitate și democrație, despre lupta pentru valorile naționale.

Reprezentația are loc în contextul Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, celebrată anual la data de 6 aprilie, un eveniment de educație olimpică și incluziune, care promovează valorile educative ale sportului în general, și Olimpismului, în special. Organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, filialele AOR din București (sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 și 6), evenimentul se desfășoară cu participarea elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a de la șase școli gimnaziale din Capitală.

Spectacolul „România dodoloață” a avut premiera în luna octombrie 2017 și a fost prezentat în numeroase unități de învățământ din Capitală, în regim gratuit, fiind vizionat în perioada octombrie 2017 – martie 2018 de peste 5000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Paul Cimpoieru, care semnează și mișcarea scenică, Silviu Man, Ionel Barac, Silviu Oltean, Beatrice Rubică, Daniela Niculae, Veronica Stoian, Alexandru Mustaţă, Oleg Apostol, Maria Radu, Ana Odagiu și Monica Odagiu.

Pentru mai multe informații persoana de contact este Alina Dobrinescu – Consultant artistic, Teatrul Ion Creangă, e-mail: alina.dobrinescu@teatrulioncreanga.ro.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga