Alege limba romana english

Teatrul Ion Creangă se alătură Centrului Cultural Media, prin Radio România Cultural, pentru o nouă ediție a proiectului cultural „Ora de educație teatrală”, o inițiativă menită să dezvolte interesul copiilor – viitorii ascultători – pentru domeniul teatrului radiofonic.

Ajuns la cea de-a V-a ediție, proiectul „Ora de educație teatrală” se desfășoară în perioada ianuarie – iunie 2016, cu participarea a 150 de elevi cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 ani de la Școala Gimnazială „Principesa Margareta” din Sectorul 5, București.

Pe durata celor șase luni, tinerii participanți vor descoperi, sub îndrumarea echipei alcătuită din realizatoarea Mirela Nicolae și regizorul Mihai Lungeanu, producțiile Radio România destinate lor: emisiuni și spectacole de teatru radiofonic, CD-uri audio și cărți. Prezentat într-o manieră interactivă și nonconformistă, programul este completat de o serie de vizite la sediul radioului public și vizionări de spectacole pentru copii.

Astfel, elevii vor avea oportunitatea să urmărească cele mai recente producții ale Teatrului Ion Creangă și să participe la discuții cu artiștii implicați în realizarea acestora. Prima întâlnire organizată de Teatru în cadrul proiectului are loc joi, 4 februarie, la sediul școlii, cu participarea actriței Claudia Revnic.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga