Alege limba romana english

În luna mai, Teatrul Ion Creangă participă la cinci festivaluri apreciate în lumea teatrului pentru copii, atât din țară, cât și din străinatate, evenimente care își propun să ofere publicului o alternativă de calitate pentru petrecerea timpului liber.

Prima oprire va avea loc în Targovishte (Bulgaria), la Festivalul pentru copii „Magic Curtain”. În cadrul celei de-a XVIII-a ediţii organizată de Drama Theatre Targovishte, copiii vor vedea joi (11 mai) reprezentaţia „Bună dimineața!”, un spectacol în care imaginația celor mici este provocată pas cu pas.

După Bulgaria, vom ajunge cu spectacolul „Zbor prin povești” în Franța, la Festivalul Internațional „Kaolin et Barbotine”, organizat de Centrele Culturale Limoges. Vor fi trei reprezentații în două zile (14 şi 15 mai), care îi vor face pe cei mici să viseze printre picături de ploaie, prin păduri și oceane.

La întoarcerea în țară, vom face un popas la Galați, la Festivalul Internațional de Animaţie „Gulliver”, organizat de Teatrul de Păpuși „Gulliver”, unde prichindeii cu vârsta până în 3 ani se vor intalni luni (15 mai), cu Ema şi Thomas în spectacolul „Bună dimineața!”.  

Magia și surprinderea specifice basmului pe care le regăsim și în „O poveste a porcului ” vor fi purtate până în Buzău, în data de 21 mai, la Festivalul „Buzău iubește teatrul”, eveniment organizat de Teatrul „George Ciprian”, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie. 

Ultima deplasare din luna mai va fi în Brașov unde cei de la Teatrul Arlechino organizează cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „ARLECHINO 66 – Caravana Poveștilor”. Reprezentația de teatru-dans „Zbor prin poveşti” programată în data de 29 mai îi va încânta cu siguranță pe cei mici și curioși.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga