Alege limba romana english

Vineri, 14 octombrie, Fundația ECDL România a dat startul unei noi ediții a proiectului 5 licee – 5 teatre, o inițiativă de educare alternativă sprijinită de Teatrul Ion Creangă.

Organizat de ECDL România în parteneriat cu Uniunea Teatrală din România, Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, proiectul încurajează implicarea liceenilor în activități culturale, prin facilitarea accesului acestora în cinci teatre din Capitală, dar și prin derularea unui concurs de spectacole.

Astfel aproximativ 150 de liceeni de la 5 licee din București (Colegiul Naţional Iulia Haşdeu, Liceul Teoretic Nichita Stănescu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Naţional Ion Creangă și Colegiul Economic Virgil Madgearu) vor fi provocați să pună în scenă un spectacol având ca temă Drepturile Omului.

Pe lângă orele de repetiții, dicție sau mișcare, aceștia vor participa la o serie de activități interactive pregătite de către cele cinci instituții culturale partenere: Teatrul Mic, Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Tineretului Metropolis și Teatrul Ion Creangă.

Proiectul se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2016 și se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, în cadrul căreia vor avea loc reprezentațiile, jurizarea și premierea celor cinci spectacole realizate de liceeni.

Mai multe informații puteți afla accesând link-ul: www.ecdl.ro.

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga