Alege limba romana english

Teatrul Ion Creangă, sărbătorește Ziua Culturii alături de cei de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” care ne sunt parteneri de nădejde și ne găzduiesc spectacolele din stagiune adresate juniorilor cu vârste de peste 5 ani. Așadar, în cadrul evenimentului puteți urmări de la spectacole pentru cei mai tineri spectatori (O poveste a porcului – produs de Teatrul Ion Creangă), la recitaluri de muzică clasică (Romania Universalis - un concept original propus de violonista Diana Jipa și de pianistul Ștefan Doniga, cărora li se vor alătura Mihai Urzicana și George Vîrban, tenori ai Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”). Programul continuă cu proiecția filmului documentar Wild Danube (Delta Sălbatică – produs de Charley Ottley) și se încheie cu spectacolul Dacika (concept Mihai Toma) care integrează ritmuri folclorice reinterpretate cu ajutorul formelor de expresie muzicală și procedee tehnice de ultimă generație.

Spectacolul O poveste a porcului se adresează tinerilor spectatori cu vârsta peste 5 ani. Scenariul spectacolului are la bază una dintre multele povești cu tâlc ale lui Ion Creangă. Un basm al cărui personaj fantastic este chiar un porc care cu puteri supranaturale, reușește să schimbe destinul a doi oameni simpli care mânați de o dorință arzătoare – aceea de a avea un copil – decid să ia în grijă prima ființă care le iese în cale. Urmărind spectacolul putem afla de ce fapte mărețe este în stare ființa magică și cum reușește să răsplătească fapta bună a celor doi bătrâni.

Mai multe detalii despre eveniment, bilete și norme de acces puteți afla de aici.


Despre Ziua Culturii Naționale
Ziua de 15 ianuarie marchează nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, iar începând cu anul 2010, a fost declarată prin lege Ziua Națională a Culturii. De-a lungul timpului, la această dată, s-au organizat o mulțime de evenimente menite să celebreze moștenirea noastră culturală, dar și să aducă în atenția publicului multe alte forme actuale de manifestare a acesteia.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga