Alege limba romana english

Spectacolul CUTInE – produs de Teatrul Ion Creangă în cadrul programului #TICBEBE pentru copii cu vârsta sub 3 ani – se numără printre spectacolele invitate în cadrul acestei ediții a Festivalului Internațional „Visioni di Futuro, Visioni di Teatro”. Un proiect cu tradiție, organizat de Compania de teatru La Baracca – Testoni Ragazzi din Bologna, festivalul este unul dintre principalele avanposturi creative ale artiștilor italieni, recunoscuți pentru spectacolele cu care au revoluționat teatrul pentru bebeluși și toddleri încă de la începutul anilor ’80.


Visioni di Futuro 2021 – O ediție hibrid
Anul acesta, în context pandemic, Festivalul „Visioni di Futuro, Visioni di Teatro” a propus o structură atipică și un format hibrid. Dacă prima parte a avut loc în luna mai, partea a doua a festivalului va avea loc între 23 și 28 octombrie și va include atât reprezentații în sala de spectacol, cât și înregistrări și materiale care pot fi accesate online, timp de 10 zile de la publicare. Toate detaliile sunt notate pe harta proiectului, o platformă digitală care acoperă toate evenimentele, în funcția de zona de interes a spectatorului.

Tot în cadrul celei de-a doua părți a festivalului, în luna octombrie, va avea loc decernarea în premieră a Premiului Valeria Frabetti. Acordat în onoarea regretatei artiste, care a ocupat funcția de director artistic al Companiei La Baracca, această distincție celebrează eforturile unui artist, specialist sau instituție de cultură care contribuie la dezvoltarea și diseminarea teatrului pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani.

CUTInE – pentru familii, operatori culturali și creșe
CUTInE beneficiază de 3 reprezentații în programul ediției #2021 „Visioni di Futuro, Visioni di Teatro”. Pe 25 octombrie de la orele 17:30 sunt așteptați în sala de spectacol copiii însoțiți de părinți, în timp ce de la 19:30 publicul va fi format exclusiv din operatori culturali. Cea de-a treia reprezentație, din 26 octombrie ora 09:30, este programată pentru grupuri organizate de preșcolari.

Totodată, pe data de 27 și 28 octombrie, actorii Eliza Teofănescu și Tudor Morar vor prezenta la sediul unor creșe din Bologna un fragment din spectacol ca parte a festivalului. Cu o durată de aproximativ 15 minute, fragmentul introduce „pe limba bebelușilor” mai multe elemente din producție, folosind mișcările de dans, cutiile colorate, gesturile actorilor și alte instrumente scenice pentru a încuraja o experiență estetică sinceră și autentică în rândul copiilor.


Spectacolul CUTInE este realizat de Teatrul Ion Creangă în regim de coproducție, în cadrul proiectului european MAPPING - A Map on the aesthetics of performing arts for early years, cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Pus în scenă de regizoarea Andra Burcă, alături de scenograful Andrei Răduț și compozitorul Radu Mihalache, spectacolul se înscrie în demersurile Teatrului Ion Creangă de promovare a teatrului prin mijloace specifice Educației Timpurii în rândul celor mai tineri spectatori: copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 6 ani.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga