Alege limba romana english

Crăiasa zăpezii

Recomandat: Peste 6 ani

Acest spectacol se joacă la

Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53) 

 BILETE 

Dramatizare

Charles Way, după Hans Christian Andersen

Traducere

Ilinca Hărnuţ

Regia

Rosamunde Hutt

Scenografia

Andreea Săndulescu

Coregrafia

Violeta Dincă

Muzica

Eduard Petru Jighirgiu

Distribuția

Crăiasa zăpezii: Julieana Drăghici / Alexandra Velniciuc

Gerda: Eliza Păuna 

Cei: Tudor Morar 

Bunica, Narcisa, Tâlhar: Liliana Donici

John, Fred, Rochița Rândunicii, Tâlharul care râde: Gabi CostinCezar Vlad Popescu 

Elisa, Lily, Fata de tâlhar: Graţiela Teohari-Duban

Trandafirul: Iuliana Costiniu

Dl. Overskou, JJ, Bae: Eduard Petru Jighirgiu

Doamna Fyn, Ghiocel, Fredrica: Maria Ţăran

Doamna Drăguță, Mama Tâlhar: Ilinca Atanasiu

Recomandarea de vârstă

peste 6 ani

Durata

105 minute (cu pauză)

Data premierei

18 noiembrie 2014


Pe măsură ce se face răcoare şi ne adunăm, încet, încet, la gura sobei, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici. De aceea, Teatrul Ion Creangă a pregătit spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, "Crăiasa zăpezii". Povestea, care începe cu "A fost odată...", vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. "Crăiasa zăpezii" nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.

 

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca "Jane Eyre", "Cei trei muschetari" sau "Alice în Ţara Minunilor". De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt a montat "Crăiasa zăpezii" pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor, dar a început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, dintre care "Frumoasa din pădurea adormită", "Căutându-l pe Odiseu" şi "O vrajă pentru vreme rece": care au fost nominalizate la premiul "Cea mai bună piesă pentru copii" acordat de Writer's Guild of Great Britain.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga