Alege limba romana english

O poveste a porcului

Recomandat: Peste 5 ani

acest spectacol se joacă la

Teatrul Excelsior

După o poveste de

Ion Creangă

Regia și scenariul

Mircea Cornișteanu

Decorul

Puiu Antemir

Costume

Anca Lazăr

Video design

Andrei Răduț

Ilustrația muzicală

Mircea Cornișteanu

Distribuția

Povestitorul: Ion Ionuț Ciocia

Moșul: Cristian Boeriu / Cosmin Seleși

Baba: Alexandrina Halic

Porcul, Făt Frumos: Alex Ștefănescu

Fata de împărat: Alma Boiangiu

Împăratul: Mihai Verbițchi

Împărăteasa: Vera Linguraru

Sfânta Miercuri, Sfânta Duminică: Cornelia Pavlovici

Talpa iadului: Sibylla Oarcea

Un pinguin: Sebastian Petrovici 

Slujnica: Camelia Andriță

Un străjer: Cezar Vlad Popescu

 

Durata

1h

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

O poveste a porcului este spectacolul ce marchează revenirea la Teatrul Ion Creangă a regizorului Mircea Cornișteanu. Inspirat de poveștile copilăriei și de modurile în care acestea se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a pus în scenă un basm prin care magia se infiltrează în realitate și o transformă.

*** Acest spectacol se joacă și joi, 15 martie, ora 10:00, la Palatul Național al Copiilor – Sala Mare, în cadrul Campaniei Naționale ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, eveniment organizat de UNITER, aflat la cea de-a 17-a ediție, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Sumele strânse din vânzarea de bilete pentru această reprezentație vor fi virate de Teatrul Ion Creangă în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală. Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! ***

 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga