Alege limba romana english

Crăiasa zăpezii

Recomandat: Peste 6 ani

Acest spectacol se joacă la

Palatul Național al Copiilor, Sala Mare (Bulevardul Tineretului nr 8-10)
 

Dramatizare

Charles Way, after Hans Christian Andersen

Traducere

Ilinca Hărnuţ

Regia

Rosamunde Hutt

Scenografia

Andreea Săndulescu

Coregrafia

Violeta Dincă

Muzica

Eduard Petru Jighirgiu

Distribuția

Crăiasa Zăpezii: Julieana Drăghici / Alexandra Velniciuc
Gerda: Eliza Păuna 
Cei: Tudor Morar 
Bunica, Narcisa, Tâlhar: Liliana Donici
John, Fred, Rochița Rândunicii, Tâlharul care râde: Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu 
Elisa, Lily, Fata de tâlhar: Graţiela Teohari Duban
Trandafirul: Iuliana Costiniu
Dl. Overskou, JJ, Bae: Eduard Petru Jighirgiu
Doamna Fyn, Ghiocel, Fredrica: Maria Ţăran
Doamna Drăguță, Mama Tâlhar: Ilinca Atanasiu

Durata

1h45min (cu pauză)


Pe măsură ce se face răcoare şi ne adunăm, încet, încet, la gura sobei, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici. De aceea, Teatrul Ion Creangă a pregătit spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, "Crăiasa zăpezii". Povestea, care începe cu "A fost odată...", vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. "Crăiasa zăpezii" nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.

 

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca "Jane Eyre", "Cei trei muschetari" sau "Alice în Ţara Minunilor". De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt a montat "Crăiasa zăpezii" pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor, dar a început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, dintre care "Frumoasa din pădurea adormită", "Căutându-l pe Odiseu" şi "O vrajă pentru vreme rece": care au fost nominalizate la premiul "Cea mai bună piesă pentru copii" acordat de Writer's Guild of Great Britain.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga