Alege limba romana english

Cocos

Recomandat: Educația timpurie

Acest spectacol se joacă la

...

Scenariul și regia

Voicu Hetel

Scenografia

Delia Ionescu

Mișcarea scenică

Păstorel Ionescu

Consultant psiholog

Carmen Anghelescu - Şef Departament Educaţie Timpurie, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step

Cu

Voicu Hetel și  Marina Secașiu

Durata

40 minute

Direct de pe plaja cu nisip fin, din copacul-tron care ajunge până la soare, Regina nucilor, stimata doamnă Cocos, vine în vizită cu tot alaiul ei. Ne jucăm cu ea, o rostogolim și o ciocnim, o sucim și o răsucim pe toate părţile.

Poveştile ei tropicale sunt pline de învăţături savuroase. Personajele nu sunt căpcăuni şi zâne, ci doi povestitori simpatici şi fructele fermecate de Cocos. Veţi putea auzi trei dintre istoriile copacului uriaș, care vorbesc despre răbdare şi altruism, despre înţelepciune şi despre faptul că fericirea e atunci când dăruieşti din ceea ce ai. 

Dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, spectacolul "Cocos" foloseşte teatrul de umbre si mijloacele multimedia pentru a provoca imaginaţia tinerilor spectatori, pentru a îi îndemna să fie curioşi să descopere lucrurile mici din jurul lor.

Acest spectacol este realizat în cadrul Programului Educaţia Timpurie şi este inclus în proiectul european multianual "Small size, big citizens".

Programul "Educaţia Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani" a fost iniţiat de Teatrul Ion Creangă în anul 2005, sub denumirea de "Educaţia timpurie. Teatru pentru 0-3 ani" şi extins, în 2009, pentru a include şi activităţi dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani. Născut din dorinţa de a promova importanţa şi beneficiile aplicării conceptului de educaţie timpurie prin mijloace specifice teatrului, programul include un repertoriu variat de spectacole, scopul acestora fiind de a valoriza capacitatea şi potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa prin interacţiune.

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga