Alege limba romana english

Carolina şi poneiul

Recomandat: Peste 8 ani

De

Laurenţiu Budău

Adaptare scenică de

Cornel Todea

Durata

50 de minute

Regia artistică

Cornel Todea

Scenografia

Viaceslav Vutcariov

Muzica originală

Eduard Petru Jighirgiu

Mişcarea scenică

Păstorel Ionescu

Execuție decor

Multimedia Film

Vocea Carolinei în melodii

Andrada Pantilimon

Distribuția

Doctorul: Ionuţ Ciocia
Asistenta medicală: Ioana Ginghină
Mama: Anca Zamfirescu
Carolina: Liliana Donici
Zozo (proprietarul circului): Ionuţ Antonie
Tatăl: Marius Nănău
Oxford (ponei de Shetland): Gabriel Coveşeanu
Directorul Şcolii de Vest: Cristian Boeriu
Crocodilul de Nil: Eduard Petru Jighirgiu
Vocea Carolinei în cântece: Andrada Pantelimon

Carolina şi poneiul este o comedie inspirată din lumea fascinantă a circului. Copiii vor afla povestea Carolinei, fetiţa care s-a oprit din crescut; are 14 ani dar pare un copil de 6 ani. Singurul ei prieten este Oxford, poneiul de Shetland. Povestea unei fetiţe care a hotărât să nu mai crească pentru că nu se simte iubită. 

''Sperăm ca micii spectatori şi părinţii lor, deopotrivă, să iubească povestea noastră, o poveste care vorbeşte despre prietenie şi solidaritate.'' regizorul Cornel Todea 

Carolina şi poneiul a câştigat, în anul 2010, la ediţia a IV-a a Concursului de Dramaturgie pentru Copii ''100, 1.000, un milion de poveşti'', premiul I şi şansa de a fi inclusă în repertoriul teatrului.

 

Ce spun specialiştii despre acest spectacol

"Aţi auzit de circul "Stromboli"?... 
Dacă nu, este meritul Teatrului Ion Creangă de a ne vorbi despre el, prin spectacolul Carolina şi poneiul, de LaurenţiuBudău, în adaptarea scenică şi regia lui Cornel Todea.

În centrul acestei poveşti, micuţa Carolina, o fetiţă bolnavă de nanism, care din cauza lipsei de afecţiune din partea părinţilor nici nu vrea să mai crească. Ea va descoperi însă harulşi darul prieteniei prin Oxford, poneiul de Shetland, şi va deveni personajul cel mai important dintr-un univers viu colorat, cu lumini şi umbre, potrivit cu
caracterele şi cu viaţa celor din jurul ei. 

Însufleţită de propria candoare şi de elanurile copilăriei, va zbura pestenecazuri şi peste pericolele din calea ei, cucerind simpatia şi aplauzele publicului. 
Prin cuvânt, cântec şi dans, interpreţii ne vorbesc despre acele probleme ale celor mici, de care sunt răspunzători adulţii, printr-un spectacol vesel şi viu colorat, unde regia şi-a găsit sprijinul generos în scenografia lui Viaceslav Vutcariov, în muzica antrenantă compusă de Eduard Petru Jighirgiu şi în mişcarea scenică propusă de Păstorel Ionescu."

Ion Parhon, "Scrisul Românesc", 2012

''Spectacolul arată extrem de bine și de modern și păstrează cu brio amprenta cinematografică a textului, ceea ce cred eu că este minunat. Echipa de actori este sudată și acționează ca un întreg unitar. 
Îi invit cu multă căldură pe toți cei care nu au văzut spectacolul să-și rupă un ceas din prețiosul lor timp și să vină să-l vadă. Cred că eticheta de spectacol eveniment i se potrivește ca o manușă.''

Laurentiu Budău, autorul piesei ''Carolina și poneiul'' - 29 aprilie 2012 

© Copyright 2014 Teatrul Ion Creanga